Pauker-lcp logo

Як підготуватись до TestDaF digital: Письмова частина

Одним з найбільших страхів абітурієнтів є усна частина TestDaF. Але насправді, якщо Ви маєте рівень В2, то швидше за все усну частину Ви складете, вивчаючи докладно формат, готуючись до певних тем і вивчаючи певні фрази. Однак з письмовою частиною все не так просто.

В цифровому форматі іспиту письмова частина складається з двох завдань. Перше – зважити «за» і «проти» в якійсь темі. Тут перевіряється вміння аргументувати, відділяти суб’єктивне від об’єктивного, розуміння теми, врахування різних перспектив, використання складних конструкцій, специфічного для теми словникового запасу.

В деяких завданнях формулювання подається через дві полярні думки. Це означає, що треба врахувати в тексті дві різні перспективи розгляду теми.

Важливу роль також відіграє структура тексту.

В другому завданні необхідно узагальнити інформацію з тексту і статистики. Зазвичай мова йде про мовні пари, як наприклад: причина і наслідок. Важливо зрозуміти, про що йдеться, вміти переформулювати речення, бо списувати вирази з тексту не можна.

Оманливим може здатися досить скромна кількість необхідних слів. Справа в тому, що в цьому завданні не можна «лити воду». Кожне речення має бути по суті. Це складне завдання з великим різноманіттям тем.

Після посиленої підготовки я раджу Вам пірнути в атмосферу іспиту. Це можна зробити на сайті у розділі Іспити. Ви зможете випробувати свої сили в атмосфері і середовище, яке максимально нагадує середовище іспиту. Після перевірки Ви отримаєте фідбек, який містить не лише оцінку, а й коментарі викладача. Таким чином Ви точно зможете правильно оцінити свої сили перед справжнім випробуванням.

Завантаження...