Pauker-lcp logo

Як підготуватись до TestDaF digital: Читання

Особливістю частини Lesen у іспиті TestDaF digital є величезна кількість різних завдань. У жодному міжнародному іспиті з німецької немає такого різноманіття. Сім типів завдань і всього 34 ітема. Всі завдання обмежені по часу і виконання іспиту за комп’ютером означатиме – жодної додаткової секундочки. Після того як час спливе, програма автоматично перенаправить Вас на наступне завдання.

Кожен з типів завдань направлений на певні навички, які Ви зможете здобути на підготовчому курсі TestDaF digital Lesen. Відпрацювати і підготуватись до іспиту Ви зможете у розділі Іспити, де у наближеній до реального іспиту атмосфері Ви зможете випробувати себе і отримати результат з орієнтовною оцінкою, щоб впевнитись у своїх силах чи зрозуміти, де потрібна краща підготовка.

У першому типі завдань необхідно вибрати правильне слово з запропонованих чотирьох варіантів. Найцікавіше, що якщо це іменники – то всі одного роду, якщо дієслова – всі в одній формі. Таким чином найлегші підказки не працюватимуть. Необхідно добре розбиратись у контексті, розумітись на зв’язках дієслів і іменників і добре володіти словником до наукових текстів про дослідження та експерименти.

У другому типі завдань необхідно встановити правильну послідовність абзаців тексту. Здається, що це просто, але насправді  - складніше, ніж здається. В тексті йдеться найчастіше про одне дослідження або поняття. На перший погляд здаватиметься, що все підходить до всього. Це завдання направлене на розуміння мовних зв’язків. Звертати увагу доведеться на сполучники, означені і неозначені артиклі, займенники тощо.

Третій тип завдань є традиційним Multiple choice – це є досить об’ємний текст з питаннями до нього, які мають 4 варіанти відповіді. Трохи полегшує завдання однозначний зв’язок питання з певним абзацом. Допоможе розуміння, як працювати з певним типом питань, оскільки він зазвичай є сталим.

Завдання четвертого типу зазвичай викликають найбільше труднощів для тих, хто не проходив спеціальної підготовки. Цей тип орієнтований на розуміння комунікативного наміру. Він досить успішно тренується, якщо опанувати правильний підхід. В цьому випадку важливо з’ясувати, що саме мав на увазі автор у певному абзаці: наприклад, здивування, сумнів, прогноз тощо.

>П’ятий тип завдання представлений текстом з сімома твердженнями і чотирма варіантами відповідей, серед яких – дві категорії, варіант «обидві» і «не підходить». Особливість цього завдання в тому, що питання не відповідають послідовності тексту. Таким чином відповіді доведеться шукати всюди.

Шостий тип завдання присвячений так званим мовним парам. Є вісім тверджень, серед яких лише чотири відповідають змісту тексту. Після того, як Ви знайшли чотири правильні твердження, їх треба розсортувати по мовним парам – наприклад, причина і наслідок.

У сьомому завданні йдеться про узагальнення інформації з різних джерел – тексту і статистики, яка представлена графіком чи діаграмою. В узагальнені необхідно обрати 3 речення, які містять невідповідну джерелам інформацію.

Загалом цей формат тесту можна вважати чудовою підготовкою до студентського навчання. Ці сім типів завдань покривають основні мовні активності. Таким чином, готуючись до іспиту, Ви працюєте з мовним рівнем, який забезпечить якісне навчання у вищих навчальних закладах німецькомовних країн.

Завантаження...